Reklama
 
Blog | Martin Mráz

Prohráli jste a to Vám neodpustíme!

Fotbalisté v sobotu prohráli zapas s Německem. Předvedli špatný výkon. A pak se na hotelu opili a pozvali si na pokoj prostitutky. To, jak moc velký skandál to je, to ať si rozebere každý sám. Zkusím se na to však podívat z trochu jiného úhlu...

Je sobota, něco po dvaadvacáté hodině a čeští fotbalisté sklízejí ovace tribun po výhře 3:0 nad Německem. Druhý den stojí na titulní stránce Blesku, Šípu a já nevím, jakých dalších bulvárních novin titulek: Hoši, děkujeme! …

Toto se nestalo. Zkusím to tedy ještě jednou.

Je sobota, něco po dvaadvacáté hodině a čeští fotbalisté odchází ze zápasu s Německem poraženi. Prohra 1:2 je donutila sklopit hlavy, diváci jsou zklamaní. Vlastně, celý český národ je zklamaný. A někteří cítí, že by to fotbalistům nemělo jen tak projít. Druhý den stojí na titulní stránce Blesku, Šípu a já nevím, jakých dalších bulvárních novin titulek: Prostitutky na pokoji fotbalistů! Fotbalisté se opili a pozvali si na pokoj prostitutky! A další. Večer informaci vysílá televize Nova. Skandál obřích rozměrů… Vážně?

Reklama

Toto se stalo.

Mám z celé této kauzy dojem, že Češi prostě odpouštět neumí, jak jsme se už milionkrát přesvědčili. Onen důvěryhodný zdroj tak neslavil vítězství fotbalistů, ale naopak si řekl, že jim tu prohru nedaruje. A tak zavolal do Blesku a dalších bulvárních novin a vylíčil jim tento obrovský skandál… A že prý ty prostitutky zajišťoval portýr v hotelu Praha. Vůbec bych se nedivil, kdyby byl právě portýr, který určitě z tohoto obchodu neodejde s prázdnou, tím důvěryhodným zdrojem.

Ve středu podali fotbalisté další mizerný výkon. Nedělejme si iluze, že se na nich skandál nepodepsal. Podepsal, nepochybně. A tak dnes na titulní stránce Blesku stojí titulek: "Byly jsme jako zboží", říkají prostitutky! Omluvte mě, pokud se mýlím, ale prostitutky někdy nejsou jako zboží? Prodávají se? Prodávají… Ale když už skandál, tak se taky ozveme, ať to stojí za to!

Nejsem čtenářem bulvárních plátků, ale s oblibou sledují jejich titulní stránky. Karla Svobodu tak po několika měsících vystřídali fotbalisté. Kdo bude další? My, vy nebo oni?